Welk soort straler is nu eigenlijk het beste?

De infraroodstraling wordt niet bepaald door het materiaal waaruit de straler bestaat maar door de temperatuur. Het materiaal waaruit de straler bestaat bepaalt wel de duurzaamheid. M.a.w? of deze kan stukgaan, breken etc. Het vermogen van een straler, de grootte en het aantal zijn het belangrijkste. Je moet immers overal kunnen opwarmen om een effect te bekomen.

Mag je liggen in een infraroodsauna?

Natuurlijk. Maar het hangt van je doel af. Wil je gewoon relaxen dan mag je liggen. Wil je ergens een ontstekingsremming bekomen dan blijf je best recht zitten of in halflig. Zodat je lichaam voldoende warmte kan opnemen.

Wat is het verschil tussen jullie cabine en een andere?

Wij noemen onze infraroodsauna een bouwkundige infraroodsauna. Vergelijk dit met een zwembad dat je in elkaar kan klikken en op je gazon kan plaatsen, of met een bouwkundig zwembad. De meeste infraroodcabines komen uit een doos en kan je in elkaar klikken. Onze cabines zijn duurzamer, sterker, en gaan langer mee.

Moet een infraroodsauna uit hout bestaan? En welke soort?

Hout werd ook in de klassieke sauna gebruikt omdat het warmte en vocht kan opnemen en afgeven. Hoe minder warmte het hout opneemt (bv. cederhout) , hoe beter het dus weerkaatst en hoe sneller jij en je cabine opwarmt.

Wij gebruiken andere materialen die nog beter dan hout weerkaatsen en die geen vocht opnemen. Ze zijn dus hygiënischer (geen zweetvlekken), en zorgen voor een nog snellere opwarming.

Welk soort stralers gebruiken jullie?

Onze stralingselementen bestaan uit elektrische weerstanden die in een oppervlak van 100 x 40 cm waterdicht gegoten worden. Dit heeft als voordeel dat we een groot stralingsoppervlak hebben, en dat je dus geen enkel stukje van je lichaam mist. We plaatsen ze ook maximaal in aantal in onze cabines.
We hebben 20% korte, 20% midden en 60% lange golven in onze stralers verwerkt.

De korte golf is zoals een turbo in een auto. Het zorgt voor een snellere en iets krachtigere opwarming.

Is een infraroodsauna gevaarlijk?

De straling op zich is niet gevaarlijk. Uiteindelijk is het warmte, elke warmtebron is een infraroodstraler. Als de temperatuur van het element te hoog is, bv. zoals bij een lamp (800°C), dan kan je je natuurlijk verbranden als je contact maakt of er te lang te dicht bij zit.