Achtergrond

Mario Mertens, oprichter en zaakvoerder van Thermalux, is van opleiding kinesitherapeut. Onmiddellijk na het beëindigen van zijn studies is hij gestart met een zelfstandige praktijk in Herentals. (1998)

thermalux

Na een paar jaren van klassieke kinesitherapie is hij zich beginnen specialiseren in de begeleiding, coaching en revalidatie van mensen met chronische pijn, chronische vermoeidheid, fibromyalgie spasmofilie, burn-out etc. Na 5 jaar en een 1000-tal patiënten zowel in zijn eigen praktijk, als in het UZA, als bij prof. Maes geholpen te hebben was hij klaar voor een nieuwe uitdaging.

Infraroodsauna’s

Zijn interesse voor het medische aspect van infraroodsauna’s was ondertussen al een tijdje gegroeid. Hij is dan ook op zoek gegaan naar de beste infraroodstralers met een medisch-wetenschappelijke werking. Na een eerste opstart met aan- en verkoop van standaard infraroodcabines is hij zelf beginnen zoeken naar een manier om deze efficiënte technologie in een moderner kleedje aan te bieden.
Uren van teken- en rekenwerk resulteerden eind 2009 dan in de eerste design infraroodsauna van Thermalux.
De opstart van de productie in een eigen atelier was dan ook het logische gevolg. Na een aantal jaren van hard werken aan merkbekendheid via beurzen is het gamma ondertussen gegroeid naar infraroodsauna’s, stoomcabines,  sauna’s  en spa’s  met oog voor detail en kwaliteit, allemaal geproduceerd in eigen beheer in Herentals, België.

Onze toestellen kunnen ook gecombineerd worden tot 1 geheel, dit zijn onze twins of triplets. We kunnen onze toestellen vrij plaatsen of inbouwen. Uiteraard kan elk toestel ook als binnen- of buitensauna worden geïnstalleerd, optioneel met berging. Onze units kunnen uitgebreid worden tot volledige poolhouses of wellness projecten.

Onze toestellen zijn zowel in binnen als buitenland gegeerd, met projecten tot in , Zweden, St. Tropez, Zell am See, Lausanne, Londen, Berlijn, en zelfs Rusland tot gevolg.
In België hebben we klanten over gans het land, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Brussel, Brabant, maar ook in Wallonië en Luxemburg , we plaatsen onze toestellen waar u wenst.

Contacteer ons voor meer info.