design infraroodsauna

Design infraroodsauna inox look

Infraroodsauna

Thermalux ontwierp de eerste design infraroodsauna die perfect in een modern interieur past. Een moderne infraroodcabine met strakke lijnen, een minimalistische vormgeving en onzichtbare infraroodstralers. De buitenzijde van de infraroodcabine is afgewerkt met een aluminium plaat, beschikbaar in de kleur ‘inox look’ of in het wit, met een glaspartij vooraan.  De binnenafwerking is standaard in wit of zwart. Zowel de binnen als de buitenafwerking van de infraroodsauna’s kunnen in elke RAL kleur voorzien worden. Daarnaast kunnen we de infraroodsauna ook in solid surface(cfr. Corian) maken.

Onze design infraroodcabine’s kunnen vrijstaand gemaakt worden, maar ze kunnen ook ingebouwd worden in jouw interieur of badkamer, met materialen naar keuze. Je kan dus zowel een standaard infraroodcabine kopen, als een volledig gepersonaliseerde op maat.

Bij een ingebouwde infraroodsauna laten we de aluminium buitenplaat weg, zodat de afwerking met andere materialen zoals gyproc, MDF, tegels etc kan gebeuren. Vraag naar onze mogelijkheden.

design infraroodsauna inbouw

infraroodsauna inbouw

ingebouwde infraroodsauna

 

Afmetingen Infraroodsauna

Onze infraroodsauna’s zijn standaard in onderstaande afmetingen te koop.
Maar wil je graag een ontwerp op maat? Kan ook!

IR1: 100 x 110 x 200 cm
IR2: 128 x 110 x 200 cm
IR3: 155 x 110 x 200 cm
IR4: 180 x 110 x 200 cm
IR6: 180 x 170 x 200 cm (2 banken)

IR8: 220 x 170 x 220 cm (2 banken)

Een overzicht van ons volledige PRODUCTASSORTIMENT en mogelijkheden vind je HIER

Je kan ook de infraroodsauna met stoomcabine of sauna combineren. Dit zijn onze twins of triplets.

De infraroodsauna en sauna kunnen ook in  ruimte gecombineerd worden: de combi sauna. Er zijn hiervoor 2 mogelijkheden: ofwel vertrekken we van een volwaardige infraroodsauna, waarin we een kachel plaatsen. Of we maken een sauna en plaatsen daarin 1 of meerdere lampen.

We maken indien u wenst ook uw infraroodcabine met aangebouwde douche, kijk op onze realisatie pagina voor een aantal voorbeelden. Daarnaast is elk van onze infraroodcabine’s ook perfect geschikt voor inbouw. U kan daarbij de buitenkant zelf (laten) afwerken in een materiaal naar keuze indien u wenst, of wij kunnen dit voor u voorzien. Vraag naar ons rapport technische raadgevingen voor inbouw.

Heeft u graag meer informatie over onze infraroodstralers? de verhouding van korte, midden en lange golf infraroodstraling? stuur ons een mail dan bezorgen we u graag alle nodige informatie.

Onze infraroodsauna kan ook buiten worden geplaatst als buitensauna. Hiervoor hebben we een speciale buitenversie ontwikkeld, optioneel met bijhorende berging/kleedruimte of douche.

Heb je plannen voor een privé sauna, wellness of B&B? We hebben voor u aangepaste toestellen voor professioneel gebruik.

Voordelen Thermalux infraroodsauna

 • Een beschermd model/design met hoogwaardige en duurzame materialen en een moderne infraroodtechnologie.
 • Grote infraroodstralers. Onze infraroodstralers zijn 1 meter hoog en 40 cm breed. Vergelijk je dat met een klassieke infraroodlamp dan is die lamp slechts een vinger dik en 40 cm hoog. Doordat de oppervlakte van de lamp zo klein is wordt deze heel hoog in temperatuur (800 graden). Dit maakt dat het na een 10tal minuten heel onaangenaam wordt wanneer je er voor zit (te warm), en je je dus zal moeten verplaatsen of draaien. Bovendien zal er slechts een strook van je lichaam opwarmen.
 • Onze stralers zijn ongeveer 80 graden in oppervlaktetemperatuur. Dit maakt dat je er perfect een half uur voor kan blijven zitten. Bovendien zijn ze zoals gezegd dus heel groot en gaan ze alle zones van je lichaam gelijkmatig opwarmen (geen lokale straling meer dus). De stralers worden in optimaal aantal in de infraroodcabine geplaatst, ze zitten volledig rondom en ook onder de bank zodat er geen enkel deeltje van je lichaam onopgewarmd blijft. Dankzij de grootte van de stralingselementen zal de ruimte ook heel snel opwarmen. Terwijl een infraroodcabine standaard 1 graad per minuut opwarmt zal de Thermalux infraroodsauna gemiddeld 3 graden per minuut opwarmen. Men kan dus al na 5 minuten de cabine gebruiken (bij starttemperatuur 22 graden). De infraroodsauna kan tot 60 graden. Men neemt 50 graden vaak als aangenaam gemiddelde. Een sessie duurt een half uur. Kostprijs voor een sessie is ongeveer 0.40 euro.
 • De stralers en de infraroodcabines hebben genoeg vermogen en langen golf om ook buiten efficiënt te zijn. Ook buiten en in de winter halen onze infraroodcabines 60 graden.
 • De stralers bestaan uit verschillende weerstanden die in een waterdichte plaat gegoten worden. Ze zijn bovendien onbreekbaar en er is een garantie van 18 jaar in een privé gebruik. De stralers zijn door een medisch team ontwikkeld en geven een optimale infraroodstraling. We hebben een verdeling van 20% korte golf, 20% midden golf en 60% lange golf.
 • Binnenbekleding: de binnenbekleding van onze infraroodsauna’s bestaat uit een zwarte of witte kunststof plaat. Deze kunststof plaat is hitte en vochtbestendig. Deze platen hebben een lagere uitzettings- en warmtegeleidingscoëfficient dan ceder, wat wil zeggen dat de weerkaatsing van infrarood nog beter is. Ze zijn ook in andere kleuren verkrijgbaar.
 • Op de bekleding zijn een aantal thermo ayous latten geplaatst.
 • De bekleding is heel onderhoudsvriendelijk: terwijl je in een houten infraroodcabine al snel zweetkringen en vochtkringen gaat zien in de bank en op de vloer zal dit bij ons niet zo zijn. De infraroodcabine blijft zijn mooi en zuiver uitzicht behouden. De bekleding kan gepoetst worden met een allesreiniger of zelfs ontsmettende spray, zoals bij een zonnebank. De bekleding is bovendien schimmel- en bacteriewerend.
 • De infraroodcabines worden door ons zelf geplaatst. Het is geen kliksysteem zoals bij de meeste infraroodcabines, maar wordt stevig in elkaar geschroefd waardoor het geheel veel sterker is. We noemen dit daarom dan ook een ‘bouwkundige infraroodsauna
 • De technieken bevinden zich onder de bank. Niet op de sauna zoals bij andere infraroodcabines. Hierdoor kan de infraroodsauna perfect ingebouwd worden zonder dat we een luikje boven de cabine dienen te voorzien. Het stopcontact bevindt zich dan ook best in de zone onder de bank, zodat het snoer niet zichtbaar is.
 • De buitenkant van onze infraroodsauna bestaat uit een UV bestendige aluminium plaat. Deze is standaard in verschillende kleuren beschikbaar. Deze platen worden niet groen en blijven hun uiterlijk behouden in alle weersomstandigheden.
 • We hebben een automatische aromamodule. Deze geeft na 5 minuten al een aangename geur. Andere IR hebben vaak een potje of bakje hangen voor een straler. Dit heeft weinig effect of is soms zelfs niet waarneembaar. Bij ons kan je de sterkte van de geur dus zelf bepalen.
 • Onze radio zit elektronisch verwerkt in het bedieningspaneel. Het is geen aparte radio of autoradio die bv in het dak verwerkt is. Er is bovendien een bluetooth functie zodat je muziek kan streamen.
 • Ze kunnen perfect ingebouwd worden. De buitenbekleding kan weggelaten worden zodat er ook andere materialen kunnen gebruikt worden (gyproc, mdf…). De afwerking buitenkant kunnen wij doen of kan u zelf of door derden laten doen.